Ontwikkelingen in de Treinbeveiliging

23 januari 2020 - Railcenter Amersfoort

‘Onze druk op mobiliteit neemt toe. Op de weg, in de lucht en ook op het spoor.’ Dagvoorzitter Jaco ter Wal opende de InnoRail bijeenkomst over treinbeveiliging op 23 januari jl. ‘Ons vervoer moet altijd beschikbaar zijn, en dat brengt enorme druk met zich mee voor de mensen die werken aan de veiligheid van vervoerssystemen.’ De vraag hoe we nú stappen kunnen zetten in een verbetering van het werken aan treinbeveiliging, staat centraal tijdens deze bijeenkomst.

Op donderdag 23 januari nam Paul Hendriks, manager Treinbeveiligingssystemen bij ProRail, ons mee in de ambities en concrete plannen voor de nabije toekomst. Vervolgens nam Annette Oorschot, senior inspecteur bij het Expertisecentrum van Inspectie SZW, ons terug naar de dag van vandaag. Hoe gaan we om met veilig werken? Waar moeten we dat in zoeken? Wat moet er, en vooral, wat kan er?

Het InnoRail-netwerk werd daarna uitgedaagd om zelf de innovatiekracht aan te boren. Wat zijn mogelijke oplossingen voor veilig werken met het huidige treinbeveiligingssysteem binnen de nieuwe regelgeving? Dit onder leiding van gedragswetenschapper Anjo Travaille.

 

Lees hier het verslag van deze bijeenkomst

Bekijk hier de presentatie van Paul Hendriks

Bekijk hier de presentatie van Anjo Travaille